Två väpnade rån i lägenheter i Flen

Beväpnade män tog sig på tisdagkvällen in i en lägenhet i Flen och rånade fem personer. Strax därpå skedde ett liknande rån i Malmköping.

Strax före klockan åtta på kvällen kom det in ett larm om ett rån i centrala Flen.

– Fyra till fem maskerade män har tagit sig in i den här lägenheten. Där har man haft en pistol och hotat de som befinner sig i lägenheten. Två av offren ska ha blivit slagna i ansiktet. Sedan har gärningsmännen tillgripit bland annat mobiler och plånböcker och försvunnit därifrån, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Ungefär en timme senare kom ett nytt larm om ett rån i Malmköping, ungefär en mil norrut. Även där har offret blivit hotat med ett pistolliknande föremål. Gärningsmännen trängde sig in i lägenheten och stal bland annat en dator. Polisen misstänker att samma personer har begått båda rånen.

– Absolut, tiden och tillvägagångssättet talar för att det gott och väl kan vara samma, säger Eric Björkholm.

De misstänkta stal mobiltelefoner, plånböcker, ett playstation och en dator.

Enligt polisen hade rånen troligen med narkotikaaffärer att göra. 

Offren har pekat ut en av de misstänkta med namn, men polisen hade på onsdagseftermiddagen ännu inte lyckats hitta honom. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista