Väghål på E4. Foto: Pontus Stenberg.
E4 norr om Nyköping är helt avstängd sedan en akut vägskada uppstått. Trafikverket räknar emd stopp i södergående fil fram till 16 i eftermiddag. Foto: Pontus Stenberg

Stort hål stoppar trafiken på E4 utanför Nyköping

E4 från trafikplats Lästringe söderut, till trafikplats Tystberga, är helt avstängd i södergående på grund av en akut vägskada. Mitt i vägen mellan körfältet har ett så kallat slukhål uppstått.

Hålet upptäcktes strax efter midnatt. Trafikverket har inga uppgifter om olyckor i samband med vägskadan.

Vägen är underminerad och det är oklart hur skadan har uppstått.

Slukhålet upptäcktes strax före midnatt av en bilist som fick skador på bilen, men det finns inga uppgifter om personskador. Trafikverkets personal undersöker nu om hålet riskerar att breddas.

– Massorna under vägen har försvunnit under vägen av någon anledning. Det kan handla om ett vattendrag som har tagit med sig massorna, men det kan också vara en trumma som fångar upp vattenflöden som har gått sönder, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Trafikverket räknar med att de ska vara avstängt till 16 i eftermiddag.

Fram till dess leds södergående trafik via väg 800 till Tystberga, med stor risk för köbildning och förseningar för trafikanterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista