Väghål på E4. Foto: Pontus Stenberg.
E4 norr om Nyköping är helt avstängd sedan en akut vägskada uppstått. Trafikverket räknar emd stopp i södergående fil fram till 16 i eftermiddag. Foto: Pontus Stenberg

E4 i Nyköping stängd till fredag eftermiddag

2:18 min

E4 förbi Nyköping söderut kommer att vara stängd till fredag eftermiddag, enligt Henrik Johansson, projektledare på Trafikverket i Sörmland.

E4:an norr om Nyköping är sedan i natt helt avstängd i södergående fil på grund av ett hål i vägbanan.

– Det är ett hål i vägbanan som har uppstått efter att en vägtrumma under vägen har gått sönder och sen har vägbanan sjunkit ner, sa Thomas Pihl på Trafikverkets pressjour vid 10-tiden på onsdagen.

Enligt Trafikverket har vägtrumman troligen rostat sönder och det finns personal på plats och undersöker hålet som ska "lagas" under dagen. 

Hålet upptäcktes strax före midnatt av en bilist som fick skador på bilen, men det finns inga uppgifter om personskador. Trafikverkets personal undersöker nu om hålet riskerar att breddas.

Efter det togs beslut idag att gräva upp på platsen och byta ut den trasiga trumman och det kommer inte att bli klart förrän fredag eftermiddag.

- Vi tror det kan ta till fredag eftermiddag klockan 14, säger Henrik Johansson, projektledare på Trafikverket i Sörmland.

Fram till dess leds södergående trafik via väg 800 till Tystberga med stor risk för köbildning och förseningar för trafikanterna.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista