Tony Lagerström är taggad på vad som komma skall.
Tony Lagerström är taggad på vad som komma skall. Foto: Hugo Wennström / Sveriges Radio

Han leder Åkers hockey mot nya mål

3:52 min

Det är många som tycker han är för bra för spel i hockeyettan. Både supportrar och motståndarspelare undrar varför han inte spelar högre upp i seriesystemet. Men Tony Lagerström trivs bäst under sin korkek och hoppas på stordåd med sitt Åkers / Strängnäs i Play Off.

Han var en gång i tiden Sveriges bästa hockeyspelare i sin årskull och spåddes en lysande framtid. Men även idag visar han kvalité på isen. Motståndarspelare frågar varför Tony spelar i division ett när han har kapacitet för högre serier. Men livet har tagit sina vändningar och  Tony Lagerström driver tillsammans med sin bror en framgångsrikt ventilationsfirma. Trots att den före detta talangen har tagit ett steg bort från hockeyns rampljus trivs han ypperligt med sitt nya liv som egenföretagare och framförallt tvåbarns far.

– Jag gillar hockey och har drivet men det är ju så att när jag och brorsan tog över familjeföretaget fanns det egentligen ingen tid att träna mellan elva och ett på dagarna för då är det jobbtid. Det är något för framtiden som vi båda kände för att köra på, säger Tony.

Hockeymässigt går Tony Lagerström mot sin kanske bästa säsong i karriären. Han gjorde mest poäng av alla division 1 spelare i Sverige under hösten men fick sedan en liten dipp. Enligt Tony själv är det fullt naturligt att inte alltid kunna prestera på topp men livet som småbarnsfar tog nog också ut sin rätt.

– Det är stor skillnad på att ha ett eller två barn. Min fru är fantastisk där och man försöker hjälpa till och är uppe rätt mycket på nätterna. Vissa dagar är man tröttare än andra, säger Tony.

Nu när ljuset kommer har både Tony och Åkers/ Strängnäs hittat ny energi. Via fortsättningsserien har laget uppfyllt årets målsättning att ta sig till Play Off. Men de är inte nöjda och vill nu ha mer. Ikväll möter laget Visby/ Roma i Åkers ishall och Tony hoppas och tror på avancemang och får han drömma fritt hoppas han att Åkers/ Strängnäs får möta Södertälje SK senare i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista