Louise Neidenström, Guif
Louise Neidenström, Guif Foto: Felix Andersson

Guif vann svängigt toppmöte

1:55 min

Föreningen Eskilstuna Guif är inne i en djup ekonomisk kris, men på handbollsplanen leverarar klubbens damlag fina resultat. På onsdagkvällen vann Eskilstunatjejerna mot Tyresö i ett svängigt toppmöte med 29-28 (16-16).

Gästande Tyresö inledde matchen absolut bäst och hade som mest en ledning med sex mål. Då såg det ut som att matchen skulle avgöras väldigt snabbt till Tyresös fördel.

Men Guif vägrade att ge upp och kom ifatt och sedan även förbi. Till halvtidspausen var det lika men när lagen kom ut igen efter lite vila tog Guif tag i det och såg ut att kunna springa ifrån. Men precis som Guif gjorde i den första halvleken kom Tyresö ikapp och förbi.

Det var bara några få minuter kvar av matchen när hemmatjejerna kunde kvittera igen och gå förbi. En ledning de sedan inte släppte.

Detta var mycket tack vare några fina räddningar av Louise Neidenström men även mål av Carola Eriksson och Mia Lagumdzija för att nämna några i jakten på kvitteringen och ledningen.

Det var framförallt ett lagmaskineri som gjorde att Guif kunde fira och befästa sin andraplats i Allsvenskan efter matchen.

– Lagsammanhållningen är helt fantastisk och vi ger oss aldrig, säger Louise Neidenström.

Matchfakta

Eskilstuna Guif-Tyresö Handboll 29-28 (16-16)

Guif: Mia Lagumdzija 8(2), Malin Almqvist 7, Carola Eriksson 6, Sofia Tenglin 2, Caroline Karlsson 2, Jenny Salo 1, Moa Lindqvist 1.

Tyresö: Elma Catic 8, Anna Johansson 4, Olivia Svalstedt 4, Julia Fogelberg 3, Hanna Hellström 2, Jenny Haglund 1, Linn Åberg 1.

Utvisningar, Guif: 4x2 Tyresö: 1x2.

Publik: 584.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista