Jonas Wullf från arbetsförmedlingen på Stenhammra gods.
Jonas Wullf från arbetsförmedlingen på Stenhammra gods. Foto: Hugo Wennström / Sveriges Radio

Arbetsförmedlare lär sig om lantbruk för att matcha rätt

3:21 min

40 arbetsförmedlare samlades idag på Stenhammar gods utanför Flen för att få större kunskap om branschen och behovet av arbetskraft till bland annat jordbruksmarknaden i Sörmland.

Jonas Wullf är branschansvarig för det gröna näringslivet på arbetsförmedlingen Sörmland. Han har tillsammans med sina kollegor startat ett projekt där arbetsförmedlingen i Sörmland ska lämna kontoret och komma ut och besöka fler arbetsplatser.

 – Det är viktigt att komma och se hur arbetet på en gård går till, säger Jonas Wullf.

Han håller med om att man från arbetsförmedlingens håll har haft för dålig koll på kompetenskraven som gäller ute på gårdarna, men menar att man nu är på rätt väg.

– Jag hoppas vi får med oss branschkunskap. Vi ska kunna hjälpa arbetsgivarna inom den gröna näringen att hitta medarbetare. Det behövs ju både djurskötare och maskinförare.

Duktiga djurskötare är något som även korna verkade uppskatta, då de råma högt i bakgrunden när Jonas Wullf nämnde den yrkesgruppen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista