Gymnastikförbundet
Emma Larsson från Eskilstuna gymnastikförening. Foto: Gymnastikförbundet

Emma Larsson från Eskilstuna gymnastikförening i final

1:02 min

Emma Larsson från Eskilstuna gymnastikförening fortsätter att visa på fin gymnastik i världscupen. Hon är i final i både bom och fristående i World Challenge Cup i Azerbajdzjan.

– Det gick jättebra faktiskt och det var jättekul. Jag höll mig väldigt lugn och nervositeten spred sig på rätt ställen och hade det under kontroll. Jag tänkte på rätt saker helt enkelt, säger Emma Larsson till P4 Sörmland.

Emma Larsson kom, trots några små missar, tvåa i bomkvalet på poängen13,7. Brasiliens Flavia Saraiva Lopes lyckades bäst i kvalet och vann på poäng 15,15.

– Jag har lite att fixa i båda, fristående var lite bättre än bommen. Det var ganska vingligt. Jag hade några missar. jag stod kvar på bommen, men det var ganska vingligt.

I fristående gick hon också till final med näst högsta poäng efter Flavia Saraiva Lopes. Hon fick 13,5 poäng, tre tiondelar lägre än brasilianskan.

Emma har fina resultat från tidigare World Challenge Cups. I maj förra året vann hon guld i bom och hon har ytterligare två finalplatser i bom respektive fristående.

Vad har du för känsla inför finalerna?

– Nu ska jag försöka hålla mig lugn och tänka på rätt saker och vara lugn och inte vara så ivrig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista