Christer Lindarw och After Dark
Christer Lindarw och After Dark framför sitt bidrag 'Kom ut som en stjärna' under Melodifestivalens tredje deltävling i Norrköping. Foto: Janerik Henriksson/TT

Lindarw vill ändra röstningsreglerna i Melodifestivalen

Christer Lindarw: Schlager kanske är en utdöende genre
1:32 min

I Melodifestivalen i Norrköping i lördags kom Christer Lindarw, med rötterna i Eskilstuna, sist. Oscar Zia och Lisa Ajax gick direkt till final. 

– Jag ska absolut gratulera Oscar och Lisa att de gick vidare. Det är underbart, men jag vart lite snopen att vi inte gick vidare. Jag tycker att det gick så jävla bra idag. Publiken klappade med, men det kanske så att schlager inte ska vara med i melodifestivalen, det kanske är en utdöende genre, sa Christer Lindarw efter tävlingen. 

Han var också kritisk till röstningsreglerna.

– Vi har en äldre publik som inte har hängt med i utvecklingen vad gäller att ladda ner appar och hjärtrösta. Vi har en publik som tänker att nu ska jag rösta på After dark och så ringer de en gång och så har de gjort sist, men ungdomarna röstar flera gånger. Där tror jag att vi har ett stort problem och om man ska få fler etablerade och något äldre artister att ställa upp så kanske man måste tänka över den röstningsgrejen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".