Man gripen efter stor polisinsats i Strängnäs

Utanför Strängnäs pågick under söndagen en större polisinsats. En man, som misstänktes ha hotat en kvinna i en stuga, greps misstänkt för grovt olaga hot och en mängd trafikbrott, uppger polisen.

Polisen larmades på förmiddagen om att en person uppträdde hotfullt mot en kvinna i ett hus utanför Strängnäs. Polisen hade också fått uppgifter om att vapen kunde förekomma.

Polisen samlade snabbt in information om händelsen och om mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, och förberedde en insats.

Flera polispatruller från Eskilstuna, Strängnäs, Nyköping och en helikopter från Stockholm var inblandade i insatsen.

Polisen åkte till stugan och ställde sig med bilarna strategiskt, utom synhåll för mannen som gick ut ur stugan och åkte därifrån i en bil.

Polisen följde efter honom på E20 och en helikopter, som var inkallad från Stockholmspolisen, hjälpte till vid insatsen. Mannen greps odramatiskt på E20 utanför Södertälje av polisen i Sörmland.

Men polisen hittade inga vapen, vare sig på mannen eller i bilen. Inga vapen hittades heller i stugan.

– Man har inte kunnat höra den misstänkte än, han befinner sig i arresten för tillnyktring, säger Susanna Ricknert vid polisen i Sörmland till P4 Sörmland.

Den misstänkte mannen är känd av polisen sedan tidigare och är misstänkt för grovt olaga hot och en rad trafikbrott.

Vad som låg bakom händelsen är inte känt ännu. Det finns heller inga uppgifter om mannens relation till kvinnan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista