Provsmakning
1 av 6
Provsmakning.
Ebba och Malva
2 av 6
Ebba och Malva. Foto: Titti Hildebrand
Maria Printz
3 av 6
Maria Printz. Foto: Titti Hildebrand/Sveriges Radio.
Ebba Billström
4 av 6
Ebba Billström. Foto: Titti Hildebrand
Maria Printz och Malva Bergil
5 av 6
Maria Printz och Malva Bergil. Foto: Titti Hildebrand/Sveriges Radio.
Pinnbrödsbakande.
6 av 6
Foto: Titti Hildebrand/Sveriges Radio.

Baka pinnbröd på sportlovet - tre recept att testa

Provsmakning av pizza-pinnbröd
3:00 min

Maria Printz har bjudit in Malva Bergil, Ebba Billström och vår reporter Titti Hildebrand för att baka pinnbröd i Stallarholmen.

Vilken blir din favorit: Pinnbröd à la Printz, scouterna eller med pizzavibbar?

Glöm barndomens trista, gråa och smaklösa pinnbröd. Nu är det goda pinnbröd som gäller! Byt gärna ut vetemjöl mot dinkelmjöl eller ta hälften av varje.

Pinnbröd med pizzavibbar

Portioner 10 st

5 dl vetemjöl (ta gärna dinkelmjöl alt blanda i lite grann)
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2dl riven ost
2 tsk oregano
2 dl vatten

Pinnbröd basvariant á la scouterna

Portioner 10 st

5 dl vetemjöl (ta gärna dinkelmjöl alt blanda i lite grann)
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
2 dl vatten

Pinnbröd med dinkel, smör & jäst Printz version

Portioner 10 st

130 gr mjölk
220 gr dinkelsikt
50 gr dinkel fullkorn
1 ägg
25 gr smör
5 gr salt
5 gr jäst

Blanda alla ingredienser som SKALL vägas!

Låt jäsa i bunke under plast i rumstemp ca 2 timmar eller i kyl över natt.
Lite flera ingredienser, lite längre starttid men väldigt gott bröd.
Rulla fingertjocka rullar som du rullar runt din korv (smal) eller direkt runt pinnen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".