Svensktoppen nästa
Svensktoppen nästa

Skicka in din låt till Svensktoppen nästa!

0:30 min

1 april är sista dagen för låtskrivare och artister i landet att skicka in tävlingsbidrag till 2016 års upplaga av Svensktoppen nästa.

Perioden 1/3-1/4 2016 tar P4 Sörmland emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av vår jury för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik.

Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar.

Låten - max fyra minuter
För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa är det hög tid att skriva klart och spela in ditt tävlingsbidrag. Låten får vara max fyra minuter, vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad före 1/1 2016.

Här hittar du mer om hur du tävlar

Förra årets vinnare
845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa förra året. Runt 125 artister tävlade lokalt på scener landet runt och åtta slutliga finalister tävlade i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg. Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten Kommer tid, kommer råd.

P4 Sörmlands vinnare förra året
Miss Winter från Nyköping vann förra årets final i Sörmland med låten The Road och gick vidare i rikskvalet och kom till den stora finalen i Göteborg.

Skicka ditt bidrag hit:

P4 Sörmland
Svensktoppen nästa! 
Sveriges Radio
Box 641
631 08 Eskilstuna
svensktoppennasta.sormland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista