Rickard Larsson krögare Strängnäs
1 av 2
Rickard Larsson. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio

Krögare i Strängnäs vill gå med i nätverk mot knark

1:33 min

Krögarna i Strängnäs vill nu att kommunen ska stötta dem i kampen mot knarket på stadens krogar och besluta att gå med i nätverket Krogar mot knark.

Rickard Larsson är en av de krögare i Strängnäs som vill att kommunen nästa vecka säger ja till att gå med i nätverket Krogar mot knark.

–Det handlar dels om våra gästers och vår personals säkerhet, och sedan är det ju också så att knark börjar ofta i så kallat festliga sammanhang där alkohol är inblandat. Och i och med att vi är en krog vill vi hjälpa till att så få som möjligt kommer i kontakt med knark, säger han.

Genom nätverket hoppas han bland annat få verktyg att se om folk är påverkade.

I nätverk finns representanter från myndigheter och krögare och de arbetar bland annat med personalutbildning, åtgärder och rekommendationer. Det kan till exempel handla om att bygga om krogen för att försvåra användandet av knark.

Carin Berglund är alkoholinspektör i Strängnäs och hon har bland annat som uppgift att tillsammans med krögarna också se till att kroglivet är drogfritt. Hon är en av dem som ligger bakom förslaget att gå med i Krogar mot knark.

–  Vi vill ta alla möjligheter att fortsätta arbeta på det bra sätt som vi redan gör här i Strängnäs, säger Carin Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista