Emil Andersson, Guif
Emil Andersson, Guif Foto: Felix Andersson

Oavgjort när Guif kvitterade i slutsekunderna

1:47 min

Med bara några sekunder kvar av matchen såg det ut som att gästande Alingsås skulle kunna sätta sig på bussen hem med en seger. Men Guif och Daniel Pettersson ville annat. "DP" som annars varit ganska anonym i matchen satte 23-23 med bara ett fåtal sekunder kvar.

Hemmalaget svarade för en fantastisk start på matchen i försvarsspelet. Topplaget Alingsås var mållösa de första sju minuterna och med lite mer skärpa i avsluten hade Guif kunnat ha en stor ledning. Nu var den bara med 3-0 och en munsbit för Alingsås att äta ikapp.

Matchen var sedan jämn hela vägen även om det kändes som att det var Guif som höll i taktpinnen. Alingsås visade dock varför de är ett av Sveriges bästa lag för tillfället när de aldrig släppte iväg Guif för långt och i matchens slutskede såg det ut som att det var gästerna som skulle vinna.

Daniel Pettersson och Guif fick dock chansen att kvittera, en chans "DP" inte missade. Högersexan är känd för att vara riktigt säker i läget.

23-23 och delad pott är nog båda lagen ganska nöjda med, men Guif sköt väldigt många skott utanför samtidigt som Rickard Frisk i Alingsås-målet var vass. Lite bättre skärpa från hemmalaget och båda poängen hade stannat i Eskilstuna.

– Det är väl rättvis med en poäng var, säger femmålsskytten Emil Andersson


Matchfakta

Guif-Alingsås 23-23 (10-10)

Guif: Emil Andersson 5, Daniel Ekman 5, Helge Freiman 4, Mathias Tholin 3, Robin Andersson 3(1), Daniel Pettersson 2, Jesper Lindgren 1.

Alingsås: Felix Claar 6, Måns Gerdtsson 4, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 2, Oscar Bergendahl 2, Emil Frend Öfors 1.

Utvisningar, Guif: 5x2 Alingsås: 6x2.

Rött kort: Mathias Tholin, Guif efter tre utvisningar.

Publik: 1 353.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista