josefin johansson
Josefin Johansson, Guif Foto: Felix Andersson

Segersviten bruten för Guif

1:10 min

Guif vet knappt hur det känns att förlora efter en lång svit utan förlust. På söndagskvällen fick de dock se sig besegrade hemma i Sporthallen mot tabelltrean Boden med 18-26.

Gästerna från norr startade matchen bäst och Guif hade svårt att få hål på Boden. Det skulle dröja hela åtta minuter innan Caroline Karlsson kunde göra hemmalagets första mål i matchen.

Boden hade då givetvis skapat en lucka. Den kunde Guif dock täppa i mitten på den första halvleken till 6-6. Men närmare en seger än så blev det aldrig för Guif som inte kunde säkra sin kvalplats till Elitserien.

Saknaden av Mia Lagumdzija och Jessica Dickfors som annars spelar stora delar av matcherna för Guif var märkbar. Flera andra spelare klev dock fram i deras frånvaro, en av dem var Josefin Johansson med sina åtta mål.

Trots förlusten har Guif fortfarande en gyllene chans att ta sig till kvalspel.

Matchfakta, Allsvenskan dam

Eskilstuna Guif-Boden Handboll IF 18-26 (8-11)

Guif: Josefin Johansson 8(4), Madeleine Kuivamäki 3, Caroline Karlsson 2, Jenny Salo 2, Sofia Tenglin 1, Carola Eriksson 1, Malin Almqvist 1.

Boden: Emmy Nordmark 8(1), Annica Ölén 5, Krsztina Dacin 3, Anna Järvinen 2, Moa Nilsson 2, Sara Nordström 2.

Utvisningar, Guif: 2x2 Boden: 1x2.

Publik: 350.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista