Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Chilisås
Chilisås. Foto: Malin Randeniye

Mat med Malins recept: Snabb chilisås från Sri Lanka

"Gästerna kan själva bestämma styrka"
0:43 min

Det här är en snabbt och superstarkt tillbehör till maten från Sri Lanka. Det är perfekt att ha som tillbehör när sällskapet har olika preferenser för stark mat.

  • 1 msk chiliflakes eller ½ msk färsk röd chili
  • Juice från ¼ citron
  • ¼ lök
  • 1 krm salt

Skala rödlöken och finhacka den och eventuellt den färska chilin. Mortla allt utom rödlöken tills chilin böjar suga åt sig av citronjuicen. Blanda i rödlöken och servera i en liten skål.

/Recept av Malin Randeniye

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".