Gymnasie och kunskapsministern Aida Hazialic på st Eskil gymnaiset.
Gymnasie och kunskapsministern Aida Hazialic på St Eskilgymnaiset. Foto: Hugo Wennström / Sveriges Radio

Kunskapsministern imponeras av arbetet på Eskilstunaskolan

3:34 min

Kunskapsministern på besök i Eskilstuna för att ta del av hur gymnasieskolan St Eskil jobbar för att öka kunskapsnivån. Arbetssättet som bland annat går ut på att ge mer tid till lärarna att just hålla i lektionerna är ett föregångsexempel menar Aida Hadzialic.

Rektorerna, lärare och elever samlas i ett klassrum på St Eskil. I mitten sitter gymnasie och kunskapsministern Aida Hadzialic. Hon trycker mycket på att lärarna måste få rätt förutsättningar för att skolresultaten i Sverige ska vända uppåt.

– Vi tittar på om vi kan gå till kursbetyg istället för ämnesbetyg för att lärarna ska få en mindre administrativ börda.  

Aida är imponerad av det arbete som görs på St Eskil och menar att skolan jobbar på ett intressant sätt ur flera synvinklar. Men framförallt är det en sak som hon tycker sticker ut.

– Jag tycker det är intressant med skolans internationella profil. Sverige agerar globalt och där måste vi kunna leverera kunskap i världsklass och jobba med internationellaseringen i övrigt. Där går Eskil före i det avseendet med sin internationella profil, säger Aida Hadzialic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista