Majid Pishvaei och en kund vid Örsta Restaurang Bar och Livsmedel.
1 av 3
”Jag har blivit kompis med mina kunder” säger Majid Pishvaei som driver Örsta Restaurang Bar och Livsmedel. Foto: Kerstin Svenson.
Majid Pishvaei.
2 av 3
Det blir långa dagar för Majid Pishvaei. Foto: Kerstin Svenson.
Majid Pishvaei.
3 av 3
Majid Pishvaei. Foto: Kerstin Svenson.
Serien Entreprenören

Ingenjör Majid Pishvaei driver restaurang längs väg 53

"Det är tufft, jag jobbar varje dag från morgonen till kvällen"
8:31 min

Majid Pishvaei driver Örsta Restaurang Bar och Livsmedel mellan Malmköping och Eskilstuna.

För 7 år sedan kom Majid Pishvaei till Sverige från Iran. I hemlandet studerade han på universitet och arbetade samtidigt som matematiklärare.

Här i Sverige har Maijd tagit en ingenjörsexamen på Mälardalens Högskola.

Han lyckades inte få något arbete efter studierna och bestämde sig då för att starta eget.

– Det går inte att sitta hemma och ta pengar från någon annan, säger han

Sedan åtta månader tillbaka driver han Örsta Restaurang Bar och Livsmedel, som ligger längs väg 53 mellan Malmköping och Eskilstuna.

– Almi trodde på mig. Jag fick låna pengar av dom, säger Majid medan han steker hamburgare till hungriga lunchkunder.

Arbetsdagarna är långa och Majid berättar att det ofta känns tufft. Han jobbar varje dag från morgon till kväll.

– Jag måste anpassa mig efter kunderna för dom har alltid rätt.

I serien Entreprenören möter Kerstin Svenson sörmlänningar som brinner för företagande och entreprenörskap.

Entreprenören sänds varannan onsdag efter klockan 12.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".