Näringslivsdagen i Strängnäs 2016
1 av 2
Stort intresse för Näringslivsdagen i Strängnäs 2016. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
Christine Blomqvist Gyllby
2 av 2
Christine Blomqvist Gyllby är ordförande för Företagarna Strängnäs och Mariefred. P4 Sörmland var i Svenska Hem Arena inför Näringslivsdagen. Foto: Alexandra Sannemalm/Sveriges Radio

Näringslivsdagen i Strängnäs lockar tusentals människor

1:25 min

I Svenska Hem Arena har 250 företag samlats för att nätverka. 100 av dem är UF-företag.

Det här är sjätte året som Näringslivsdagen anordnas i Strängnäs och i år har Företagarna och Strängnäs kommun slagit på stort.

Svenska Hem Arena är lika stor som internationell fotbollsarena och Christine Blomqvist Gyllby, som är ordförande för Företagarna Strängnäs och Mariefred, hoppas på uppåt fem tusen personer.

– Det här är den största satsningen vi gör, säger hon.

Tidigare Näringslivsdagar i Strängnäs har begränsats av mindre lokaler, säger Christine Blomqvist Gyllby. Men nu när Företagarna har fått tillgång till så stor yta att arrangera dagen på så utvecklar dom också dagens tema för att inkludera dom som bor i kommunen mer.

– Grundtemat är att förbättra näringslivsklimatet, men nu när vi växlar upp blir det en mer publik mässa där vi fokuserar på att bo, leva och verka.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista