Leyle och Ali Cano från Vingåker, vid den husvagn de fått låna i Armenien.
1 av 2
Leyle och Ali Cano från Vingåker, vid den husvagn de fått låna i Armenien. Foto: Privat
Leyle och Ali Cano från Vingåker, ine i husvagnen de fått låna.
2 av 2
Leyle och Ali Cano från Vingåker, ine i husvagnen de fått låna. Foto: Privat

Handläggning av utvisad Vingåkersfamilj JO-anmäld

En förälder vid Slottsskolan i Vingåker har JO-anmält Migrationsverket för handläggning av ärendet med den utvisade familjen Cano.

De båda barnen, Leyle och Ali Cano utvisades tillsammans med sin mamma till Armenien för en dryg vecka sen, efter det att Migrationsverket sagt sig ha fått nya fakta som styrker att familjen kommer från Armenien och inte från Syrien som familjen själv uppgett.

Föräldern är en av flera föräldrar vid Slottsskolan som engagerat sig i familjens öde, säger i JO-anmälan att Migrationsverket inte tagit hänsyn till barnens behov när de utvisas efter åtta år i Sverige.

Enligt anmälaren har barnen tvärtom blivit straffade för en situation de inte kunnat påverka, vilket anmälaren menar strider mot FNs barnkonvention.

Enligt de engagerade föräldrarna bor familjen nu tillfälligt i ren misär i en skjulliknande husvagn, som de fått låna under en vecka, till och med i morgon tisdag.

     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista