Leyle och Ali Cano från Vingåker, i den husvagn de fått låna.
Leyle och Ali Cano från Vingåker, i den husvagn de fått låna. Foto: Privat

Nya turer kring utvisad familj i Vingåker

Uppgifter om den utvisade barnfamiljen Cano från Vingåker låg enligt Migrationsverket i fel akt och var därför inte tillgängliga för de klassföräldrar som engagerat sig i fallet.

Orsaken till att de klassföräldrar, som engagerat sig i fallet med barnfamiljen Cano, inte fick ut de senaste uppgifterna i fallet, berodde enligt Migrationsverket på att uppgifterna var registrerade i fel akt.

Klassföräldrarna begärde ut samtliga handlingar om utvisningen av familjen Cano, men fick bara ut handlingar fram till utvisningsbeslutet i februari för ett år sen. Inga handlingar efter det var tillgängliga när klassföräldrarna besökte migrationsverket i Flen på måndagseftermiddagen.

Den fullmakt klassföräldrarna har gäller pappan i familjen, Migrationsverket anser sig inte kunna lämna ut handlingar som gäller övriga familjen, mamman, och de båda barnen Leyla och Ali.

Men handlingen som gällde pappan och som enligt Migrationsverket ligger till grund för utvisningen  borde de ha fått ut med den fullmakten de hade. Men den låg enligt Migrationsverket alltså i mammans akt. 

Under tisdagen fördes den aktuella uppgiften, en tjänsteanteckning  från gränspolisen rörande mannen över till mannens akt och är därmed  tillgängliga för klassföräldrarna.

P4 Sörmland kommer att fortsätta att rapportera om innehållet senare.

Bakgrunden är att familjen Cano utvisades för en dryg vecka sedan till Armenien trots att de själva säger att de kommer från Syrien. Fallet har väckt starka känslor i den skola där barnen gick.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista