Mingel med massa människor. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio
Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio

Landstinget rekryterar nyanlända med vårdbakgrund

Frustrerad väntan bland dem som kommer, vill ut snabbt i arbete
3:54 min

Nyanlända med vårdbakgrund har blivit inbjudna och ombedda att ta med sig CV för att möta såväl personal som personalorganisationer.

Mingelkvällen anordnas i ett samarbete mellan Landstinget Sörmland och Arbetsförmedlingen. Tanken är att det ska underlätta i rekrytering av personal och att kunna erbjuda de nyanlända praktikplats, som är en viktig del av att få en svensk legitimation.

Orwa Hammadeh är från Syrien och bor nu i Eskilstuna.Han hoppas att snart få börja praktik på Kvinnokliniken Mälarsjukhuset.

– Jag behöver göra provtjänstgöring i sex månader och sen om jag får godkänt får jag legitimation som läkare, säger Orwa Hammadeh.

Lilian Andersson är HR-specialist på landstinget och har tillsammans med Nedim Hazirovic på Arbetsförmedlingen dragit ihop mingelkvällen för att kunna ta tillvara på all den kompetens som nu har kommit till Sörmland.

– Vi tyckte det var en bra idé och det var så det började. Vi har fantastiska människor som kommer hit och det vore slöseri om vi inte tog vara på den här kompetensen, säger Nedim Hazirovic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".