Kent. Foto: Pressbild
Kent 2012. Foto: Pressbild

Kulturprofiler: Kent avslutar på topp

George Németh, låtskrivare och producent: Alla är inte Rolling Stones
7:33 min

Reaktionerna är många idag efter att rockgruppen Kent kommit med beskedet att gruppen gör sin sista skiva och turné i år. 

George Németh, låtskrivare och producent och Rocco Gustavsson, kulturprofilen och lärare är överens om att Kent lägger av när de är på topp.

– Beskedet för mig var inte speciellt överraskande. Jag trodde att de skulle sluta efter förra plattan faktiskt. Man har hållit ihop ett band i 26 år och kreerat dessa enorma plattor och låtar och framgångar live och skivmässigt. Det är inte många som klarar det eller orkar det. För mig är det en enorm bedrift att de lyckats hålla ihop så länge. Jag menar alla är inte Rolling stones, man ska sluta när man är på topp, säger George Németh.

Rocco Gustavsson:

– Jag förstår att de väljer att sluta och deras avslutningsfilm är ju helt fantastisk. Det finns så mycket att se, så mycket från Kents historia. Den speglar bandet. Det är ett sagolikt och fantastiskt band. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".