Helge Freiman, Guif
Helge Freiman, Guif Foto: Felix Andersson

Guif räckte inte till mot Malmö

1:32 min

Guif förlorade hemma mot Malmö i elitserien i handboll med 27-23.

Med lite mer än tio minuter kvar att spela var ställningen helt jämn, 21-21, men efter det kunde gästande Malmö höja sig en nivå till samtidigt som Guif gjorde många misstag i anfallsspelet och resultatet blev till slut 23-27.

Malmö var det lag, som inledde matchen klart bäst och höll ett stabilt grepp om taktpinnen. Efter en jämn inledning gick de ifrån och hade som mest en ledning med sex mål.

Redan där kunde matchen varit över för Eskilstuna Guif, men hemmalaget kunde hämta sig och när det var dags för pausvila var avståndet bara två mål.

En elektrisk Helge Freiman och ett Guif som spelade bättre gjorde att ställningen var 21-21 med elva minuter kvar.

Försprånget var inhämtat och optimismen att det skulle bli poäng för hemmalaget var stor i Sporthallen.

När allt skulle avgöras visade dock Malmö bättre skärpa samtidigt som Guif tog några panikavslut och det blev aldrig riktigt spännande.

Det blev en stabil seger för skåningarna när landslagsspelaren Fredrik Petersen stack ut med sina åtta mål tillsammans med Adam Lönn som noterades för lika många fullträffar.

Matchfakta:

Eskilstuna Guif-HK Malmö 23-27 (13-15)

Guif: Helge Freiman 9 (4), Mattias Tholin 4, Daniel Pettersson 3, Daniel Ekman 2, Patrik Johansson 2, Emil Andersson 1, Fredrik Gustavsson 1, Jesper Lindgren 1.

Malmö: Adam Lönn 8, Fredrik Petersen 8(1), Mirsad Pecikoza 6, Linus Persson 3, Fredrik Lindahl 1, Robert Månsson 1.

Utvisningar, Guif: 3x2 Malmö: 3x2.

Publik: 1 918.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista