Erik Skoglund.
1 av 2
Erik Skoglund intervjuas i P4 Sörmland. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Erik Skoglund och Derek Edwards. Foto: Henrik Montgomery/TT
2 av 2
Erik Skoglund och Derek Edwards. Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT.

Erik Skoglund segerviss inför möte med sydafrikan

3:32 min

Proffsboxaren Erik Skoglund från Nyköping har fått klartecken för en ny match i Sverige. Han ska möta sydafrikanen Ryno Liebenberg vid en gala på Hovet i Stockholm den 23 april.

Seger i nästa match ska ge proffsboxaren Erik Skoglund en fajt om VM-titeln i lätt tungvikt.

"Jag tror att det kan visa att jag är redo", säger han.

Skoglund har fått klart med en ny match i Sverige. Nyköpingsboxaren ska möta sydafrikanen Ryno Liebenberg vid en gala på Hovet i Stockholm den 23 april.

Den 31-årige Liebenberg har vunnit 17 av 19 matcher. 12 av segrarna har kommit på knockout, och han är full av självförtroende.

"Erik kommer att springa runt i ringen och försöka undvika mina slag. Men han kan inte gömma sig, jag kommer efter honom. Han är välutbildad och rutinerad, men jag är säker på att jag kan slå honom", säger Liebenberg i ett pressmeddelande.

Genom att slå Liebenberg hoppas Skoglund, som går i lätt tungvikt, att bevisa att han är redo för VM-titelmatcher.

"Jag tror att om jag boxas bra och vinner klart visar att jag är redo för att utmana om en VM-titel".

Skoglund tror att sydafrikanen blir en tuff uppgift.

"Han är mer av en bråkstake än en boxare, men är en farlig fajter. Han är stark och han kan slå. Och han har mött några av de bästa. Det blir ett bra test för mig", säger Skoglund.

Skoglund är obesegrad efter 24 matcher och är interkontinentalmästare i IBF. I fjol fick han för första gången gå tolvrondsmatcher i Sverige och slog då ukrainaren Oleksandr Tjerviak och amerikanen Derek Edwards.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista