Foto: Stian Lysberg Solum/TT.
Foto: Stian Lysberg Solum/TT.

KD vill inte förbjuda tiggeri i Eskilstuna

Kristdemokraterna vill inte förbjuda tiggeri och tycker att förslaget från Moderaternas kommunalråd Annelie Klavins Nyströms i Eskilstuna-Kuriren igår om en begränsning eller förbud mot tiggeri inte löser det grundläggande problemet.

Kristdemokraterna menar att ett förbud skulle flytta tiggeriet till andra kommuner.

Kristdemokrater anser att orsakerna till att man tvingas tigga måste lösas på hemmaplan, det vill säga i de länder varifrån tiggarna kommer. Det skriver partiets ordförande Muhammed Tahsin och gruppledaren Lotta Jonsson.

"Det här förslaget innebär i grund och botten att Moderaterna helst vill slippa se behövande människor på gatorna, genom att tvinga bort dem istället för att lösa deras problem. Det är beklagligt att politiken i vissa fall gör skillnad på folk och folk. Ett bevis på att detta förslag i grund och botten handlar om skev människosyn kan man enkelt förstå när ett parti som Sverigedemokraterna välkomnar det". 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista