Villas David Karlsson (t.h.) jublar. Foto Claudio Bresciani/TT
1 av 2
Foto Claudio Bresciani /TT
Foto: TT
2 av 2
Foto: Jonas Ekströmmer/TT

Idag kan David Karlsson vinna sitt andra SM-guld

3:13 min

I eftermiddag kan bandyspelaren från Malmköping och Eskilstuna, David Karlsson, ta sitt andra SM-guld då hans Villa-Lidköping möter Västerås.
David Karlsson har sedan tidigare ett SM-guld med Hammarby.


Bandyfinalen mellan Västerås och Villa Lidköping handlar mycket om duellen mellan Västerås målvakt Andreas Bergwall, av många ansedd som världens bästa målvakt, och elitseriens bäste målskytt genom tiderna, Villa-Lidköpings David Karlsson.

David Karlsson slog för några veckor sedan målrekordet i elitserien då han passerade Jonas Claesson. Karlsson närmar sig 800 mål och han vet hur han i finalen på lördag ska få hål på Västerås målvakt Andreas Bergwall.

– Han är väl sista utposten. Jag hinner inte fundera så mycket när jag väl är framme hos honom. Men jag brukar tänka till höger om honom, säger Karlsson till Radiosporten.

Varför han blivit en så bra målskytt förklarar han så här?

– Det är en blandning av att jag spelat länge och vet var man ska befinna sig och sen har jag bra lagkamrater.

Villa-Lidköping jagar sitt första SM-guld och har 2-0 i inbördes möten på Västerås den här säsongen. Men regerande mästarlaget Västerås får ändå ses som favorit. 

– Det här är garanterat större än en VM-final, säger Västerås målvakt Andreas Bergwall till Radiosporten.

Bergwall har ingen direkt plan för hur han ska stoppa Karlsson från att göra mål i finalen.

– Det är en otroligt bra målskytt och han har min fulla respekt. Han är lite lurig, det går inte att läsa in sig på alla situationer, säger Bergwall.

I eftermiddag kan David Karlsson ta sitt andra SM-guld.

Han spelar sen 2010 i Villa-Lidköping som klockan 16 möter Västerås.
David Karlsson har sedan tidigare ett SM-guld med Hammarby.

Han har tidigare spelat i landslaget och har vunnit skytteligan i elitserien flera gånger. Karlsson är en av fyra spelare från Sörmland som har vunnit skytteligan i högsta serien.

Han är en av fyra spelare från sörmländska lag som vunnit skytteligan i högsta serien. Enligt Svenska bandyförbundets statistik är det, förutom Karlsson, Åke Jansson, Katrineholms SK 1963, Kent " Kösa " Pettersson Hälleforsnäs IF 1970 och Henry Fransson, Katrineholms SK 1971.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista