Kent. Pressbild.
Kent. Pressbild.

Kent-biljetter sålde slut på kort tid

När biljetterna till rockgruppen Kents avskedturné släpptes klockan 12 idag tog de slut på kort tid när det gäller vissa arenor.

Till spelningen i Scandinavium i Göteborg tog biljetterna slut på mindre än en halvtimme, skriver Göteborgs-Posten.

Även biljetterna till den sista konserten i december på Tele2-arena i Stockholm sålde slut på kort tid.

Aftonbladet rapporterar om "biljettkaos" och besvikna fans som inte fått biljetter via exempelvis Ticketmaster.

Aftonbladet rapporterade en timme efter att biljetterna släpptes att det blir en extrakonsert i Tele2-arena den 16 december. Senare kom beskedet att det blir extrakonserter även i Malmö, Linköping och i Göteborg.

Kent gör ingen konsert i sin gamla hemstad Eskilstuna. Officiellt beror det på att det inte finns någon lämplig arena. Den multiarena som gruppen skulle kunna ha spelat i är försenad och väntas vara klar först nästa år. 

Men en del har tolkat glappet mellan konserten i Växjö den 3 december och i Stockholm den 17 december som en möjlighet att Kent förlägger en konsert i Eskilstuna, trots beskedet i veckan att bandet inte ska spela i den gamla industristaden. 

När beskedet om extrakonserterna kom idag så lever förstås hoppet för fansen att det blir ett avsked även i den stad som formade medlemmarna.

Den gamla industribyggnaden Lokomotivet rymmer drygt 1000 personer och Sporthallen där gruppen spelat genom åren, senast februari 2008, skulle vara alternativen, men mot bakgrund av att Kent valt att spela på större arenor under avskedsturnén så är det ingenting som talar för det idag, även om Kent har överraskat tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".