Skavsta flygplats.
Arkivbild. Skavsta flygplats. Foto: Pontus Lundahl/TT

Skärpt säkerhet på Skavsta flygplats

Erik Thulin, polisen: Vi förstärker närvaron
1:29 min

Efter attentaten i Bryssel förstärker svensk polis sin närvaro på svenska flygplatser. Det gäller exempelvis Skavsta flygplats. 

Polismyndighetens Nationella operativa avdelning har även aktiverat polismyndighetens katastrofregistrering och höjt beredskapen hos polisens nationella resurser.

– Vi förstärker närvaron på Skavsta, Linköping, Norrköping och Jönköping. Det vi gör är att stärka säkerheten genom trygghetsskapande åtgärder, ökad närvaro med mer personal, säger Erik Thulin är polisens presstalesman.

Polisen kommer arbeta med att skärpa säkerheten och uppmärksamheten vid flygplatser. I första hand genom trygghetsskapande åtgärder genom ökad närvaro och synlighet.

– För närvarande finns inga uppgifter om ett ökat hot mot Sverige men vi kommer ha mer personal på våra flygplatser i regionen, säger Emelie Lindvall, gränspolischef.

Polisens nationella avdelning har beslutat om en "särskild händelse" och följer utvecklingen. Polisen står i ständig kontakt med Säpo, Myndigheten för säkerhet och beredskap, MSB, transportstyrelsen och Swedavia som äger många flygplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".