Brandbil i diket på mindre väg. Foto: Pontus Stenberg.
Två personer fördes till sjukhus efter att ett av räddningstjänstens släckningsfordon körde av vägen och voltade vid Ribbingelund utanför Eskilstuna. Foto: Pontus Stenberg

Brandbil voltade av vägen utanför Eskilstuna

Två brandmän fördes till sjukhus efter att ett av räddningstjänstens släckningsfordon körde av vägen och voltade vid Ribbingelund utanför Eskilstuna under måndagseftermiddagen.

Räddningsvärnet i Ärla ryckte ut på ett larm om en gräsbrand i Stora Vad vid 14-tiden på måndagseftermiddagen. Ett av fordonen körde av vägen på länsväg 899.

Två personer färdades i fordonet, en man i 60-årsåldern och en man i 40-årsåldern. Båda fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, men har inte fått några allvarliga skador.

För polisen berättade männen på måndagskvällen att de hade fått möte och då kommit för långt utanför vägbanan, varpå tankbilen voltade.

Fem fordon och nio man från räddningstjänsten i Eskilstuna deltog i räddningsarbetet och vägen var ett tag helt avstängd.

– Fordonet står åtta meter från vägen och är i princip bara skrot, berättade insatsledaren vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Det andra släckningsfordonet från Ärla fortsatte utryckningen till Stora Vad. Gräsbranden ska vara under kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".