Jonna Adlerteg.
Jonna Adlerteg. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gymnasten Jonna Adlerteg missar OS

4:24 min

Det blir inget OS för gymnasten Jonna Adlerteg från Eskilstuna gymnastikförening efter ytterligare en knäskada i helgens tävling i Qatar. 

Det var i segerprogrammet i barr i fredags, som Jonna Adlerteg slog sönder menisken i sitt nyläkta knä.

Det var hennes första tävling efter den korsbandskada hon ådrog sig i Frankrike i april förra året, på en fredag även det.

Chansen att vara med i OS i Rio försvann i och med den skadade menisken eftersom kvaltävlingen dit går redan den 17 april och tills dess hinner hon inte bli klar även om hon opereras redan på fredag.

– Jag är i alla fall glad över att det inte var en ny korsbandsskada. Det går snabbare att ta sig tillbaka efter en meniskskada och kanske kan jag vara med redan i EM i juni, säger Jonna Adlerteg.

Hon är fast besluten att komma tillbaka och siktar också mot OS i Tokyo år 2020 och hon säger också at planerna på att följa med tränarparet Sebastian Melander och Helena Andersson Melander till USA efter OS i Rio står fast.

När det gäller OS i Rio i augusti är det ju kvaltävling, s k test event, den 17 april. Jonna och klubbkompisen Emmas Larsson var de två gymnaster, som ansågs kvalificerade för att vara med där. Nu blir det bara Emma Larsson, som åker dit, men någon given OS-plats har hon ändå inte, enligt ledningen.

Om Sverige skickar någon gymnast till OS i Rio avgörs efter test eventet, meddelar Helena Andersson Melander i ett SMS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista