Erik Skoglund vann över Ryno Liebenberg
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skoglund vann blodig fajt på Hovet

"Jag ser ut som skit, men det gör ju han också"
1:39 min

Jämnt, stundtals fult och rejält blodigt. Erik Skoglund fick slita hårt för att vinna mot Ryno Liebenberg från Sydafrika. Med segern i Stockholm kan han nu titulera sig som IBO-mästare i lätt tungvikt.

Diskbråcksoperationen har hämmat Erik Skoglund i de två senaste matcherna. Enligt boxaren själv har han inte ens varit sig själv i segrarna mot Derek Edwards, USA, och Oleksandr Tjerviak, Ukraina.

Inför matchen mot Ryno Liebenberg, Sydafrika, konstaterade 24-åringen att han var 100 procent redo.

Och det visade han omgående.

Vänsterjabben var lika vass som vanligt. När Erik Skoglund dessutom följde upp med högern och var stark i närkampsboxning hade Liebenberg till en början inte mycket att sätta emot.

Lösningen?

Sydafrikanen använde huvudet nästan lika ofta som nävarna, vilket fick Skoglunds ringhörna att skrika på domaren flera gånger om. "Taktiken" resulterade i ett cut över svenskens höger öga.

Det var sedan där Liebenberg siktade, prickade och med ett eget cut över vänster öga blev det en minst sagt blodig och tät uppgörelse som avgjorde över tolv ronder.

Till slut, precis som i sina tidigare 24 proffsmatcher, ropades Erik Skoglund ut som vinnare.

Med segern lade svensken beslag på IBO:s vakanta titel i lätt tungvikt. Dessutom ska en match om Europatiteln nu ligga nära till hands för Nyköpingsboxaren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".