Pfizer.
Arkivbild. Foto: Mark Lennihan/TT.

15 nya jobb till Pfizer i Strängnäs

Malin Parkler, VD för Pfizer i Sverige: Det är bra för Strängnäs
1:13 min

Läkemedelsföretaget Pfizer och Sobi har ingått avtal om kontraktstillverkning av en aktiv läkemedelssubstans för ett av Sobis biologiska läkemedel. Affären innebär 15 nya jobb.

– Man använder andra i Sverige jobb och det är också ett sätt att använda den kapacitet som finns i Sverige. Det är chefstjänster och kvalificerade jobb inom produktionsteknik och kvalitetskontroll och vi kan använda den kapacitet och den kompetens som finns i Strängnäs, säger Malin Parkler, VD för Pfizer i Sverige.

Tillverkningen kommer att ske vid Pfizers anläggning i Strängnäs där 250 personer jobbar. Produktion av läkemedelssubstans flyttar från Österrike där ett annat företag tillverkar det idag.

Läkemedlet används mot reumatism.

– Vi är glada och stolta över att Sobi bedömde Pfizers högteknologiska produktionsanläggning i Strängnäs som internationellt konkurrenskraftig. Det visar att vi kan vara konkurrenskraftiga och erbjuda kostnadseffektiv tillverkning med hög kvalitet, säger Christopher Siegmund, Site Lead på Pfizer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".