Moderaten Jacob Högfeldt framför fyrklöverns fotoutställning. Foto: Jacob Hansson/Sveriges Radio
Jacob Högfeldt (M). Foto: Jacob Hansson/Sveriges Radio.

Strängnäs kommun om nedläggning av båtled: Det är en resursfråga

Jacob Högfeldt, kommunalråd i Strängnäs: Vi måste titta på hur vi prioriterar våra resurser
4:50 min

Den populära båtleden tvärs över Mälaren från Strängnäs mot Enköping, ska läggas ned. Vare sig Sjöfartsverket eller kommunen har visat något intresse att hjälpa till ekonomiskt. Kommunstyrelsens ordförande, Jacob Högfeldt (M) säger att det handlar om en resursfråga. 

Strängnäs segelsällskap som ansvarar för leden anser sig inte ha råd med den nya sjömätning som krävs för att leden ska kunna vara kvar och vare sig Sjöfartsverket eller kommunen har visat något intresse att hjälpa till ekonomiskt.

– Mälaren och all vår båtturism är oerhört viktig inte bara för Strängnäs utanför hela Mälardalen så att det är klart att det inte är bra att det försvinner en tillgänglighetsmöjlighet. Samtidigt måste vi konstatera läget som är och titta på om det finns andra möjligheter att lösa den här frågan så att vi bibehåller tillgängligheten till hela Mälaren, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".