Anja Held (MP), Sven Andersson (M) och föräldrarna Linda Eriksson och Julia Örtqvist
1 av 2
Anja Held (MP), Sven Andersson (M) och föräldrarna Linda Eriksson och Julia Örtqvist Foto: Josefin Lundin
Olivia Larsson, Malte Dillström, Edvin Örtqvist, Isak Dillström
2 av 2
Olivia Larsson, Malte Dillström, Edvin Örtqvist, Isak Dillström

Föräldrakritik mot snabbt beslut att lägga ned Laxne skola

Förälder: Vi tycker att det här har gått alldeless för fort
2:00 min

Beslutet att lägga ned Laxne skola har gått alldeless för fort det anser föräldrarna på skolan som fick veta det i april.

Idag går bara 30 elever på skolan och en konsultrapport som politikerna har beställt visar att det bästa ur pedagogiskt och ekonomiskt perspektiv är att stänga skolan och börja bussa eleverna till Frejaskolan i Gnesta.

Föräldrar på skolan är kritiska till den rapport som gjorts och kräver att kommunen gör en ordentlig utredning av de ekonomiska konsekvenser som en eventuell nedläggning av Laxne skola får på sikt.

– Skolan är liten och alla känner varandra, som en familj, säger Isak Dillström, elev på skolan.

– Vi funderar på om det verkligen har gjorts en ordentlig utredning, har man ställt de eventuella ekonomiska vinsterna mot till exempel minskade skatteintäkter, säger föräldern Julia Örtqvist.

– Vi har inte gjort det här för att spara pengar, utan för att få utnyttja pengarna på ett bättre sätt. Vi kommer att få ut mera verksamhet för pengarna om barnen går i en större skola, säger moderaten och skolpolitikern Sven Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".