Misstänks för grovt utnyttjande av barn

En 26-årig man greps igår kväll efter en planerad polisinsats i bostadsområdet Brandkärr i Nyköping. Han misstänks för att ha utnyttjat barn grovt för sexuell posering. 

Sörmlandspolisen biträddes av Nationella Operativa Avdelningen och mannen hämtades till förhör. 

– Vi har just gripit en man för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Det som händer just nu är att vi ska hålla förhör med den här misstänkte gärningsmannen och jag vet också att vi har tagit en hel del saker i beslag och främst har vi inriktat oss på hans dator, säger Erik Thulin kommunikatör polisen region Öst. 

Från en lägenhet hämtades en 26-årig man till förhör misstänkt för Internetrelaterade brott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. 

I nuläget finns det en målsägare. Det är en anhörig som har gjort anmälan men för att skydda barnets integritet går polisen inte ut med åldern på barnet men barnet är inte från Sörmland.

Polisen utesluter inte att fler barn kan ha drabbats. 

– Det är precis en sån sak som vi kommer att titta på längre fram i utredningen när vi undersöker hans dator om det möjligen kan finnas fler målsägare, säger Erik Thulin.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".