Eskilstuna United hoppas kunna rida på OS-vågen

2:03 min

Efter megaintresset för de svenska fotbollstjejernas framfart i OS i Rio och silvermedaljen hoppas nu Eskilstuna United kunna locka ännu fler tjejer börja spela fotboll. 

Anna Linnakallio är ordförande i Eskilstuna United och hon märker av att OS-silvret har skapat en hype.

Bara en sån sak som på mitt jobb, de pratar till och med där om OS-silver och våra spelare, plus att det skrivs en hel del om det. Det är jättekul och det är något vi måste försöka utnyttja naturligtvis, säger Anna.

Eskilstuna United har en mängd bollskolor och Anna Linnakallio hoppas att fler ska hitta dit.

– Vem som helst är välkommen till våra bollskolor, som det är nu så hoppas vi att det ska komma in många nya, säger hon.

Lotta Hellenberg, ungdomsansvarig och talangutvecklare i klubben fyller i:

Snart är det dags för en flickakademi-grej som vi kört i år och förra året, där vem som helst från Sörmland får komma och träna under två timmar med våra A-lagsspelare och F-19 tjejer, och då passar det ju väldigt bra att Oliva och Emlie (Schough och Lundberg reds. anm.) är på plats och att vi kanske gör en lite större happening den här gången, säger Lotta.

Klubben brottas fortfarande med att försöka få till en större mångfald bland tjejerna som spelar fotboll.

– Vi har varit ute i Årby och haft öppna träningar för tjejer, men det har varit svårt att nå dem och jag tror att vi kanske måste jobba närmare skolan där.

– Vi försöker att få fler invandrartjejer att spela fotboll för det finns många därute som både vill och har talang, så vi får fortsätta jobba med det så att vi får in ännu fler i våra flicklag och senare i vårat A-lag, avslutar Lotta.