Drunkningsfall i Arboga utreds som mord

1:11 min

Åklagare har idag inlett förundersökning om mord och försök till grovt bedrägeri som gäller ett dödsfall i Hjälmaren utanför Arboga för ett år sedan. Fallet gäller en 41-åriga Eskilstunakvinnas make som, enligt den dödsfallsutredning som gjordes, drunknade för ett år sedan.

I augusti 2015 påträffades den 41-åriga kvinnans make död i Hjälmaren utanför Arboga. Polisen inledde ingen förundersökning om brott.

En livförsäkring hade tecknats på mannen, som hittades död i Hjälmaren i augusti förra året, där förmånstagare var den 41-åriga kvinnan.

Försäkringsbolaget If betalade dock aldrig ut beloppet på 2,5 miljoner kronor och överklagade beslutet att ingen förundersökning inleddes.

Den 41-åriga kvinnan är tillsammans med en 18-årig man, båda från Eskilstuna. De är misstänkta för mordet på kvinnans pappa och mordförsöket på kvinnans mamman i en sommarstuga i Arboga i början av augusti.

Det finns omständigheter som talar för att brott kan ha begåtts vad gäller dödsfallet 2015, enligt kammaråklagare Andreas Ekengren vid Utvecklingscentrum Göteborg.

Åklagaren har dock inte tagit ställning till om det finns någon misstänkt för fallet.

Nu lämnas förundersökningen över till polisen i Västmanland.