Guifs tidigare tränare Kristján Andrésson. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Guifs tränare Kristján Andrésson. Foto. Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.

Andrésson kan bli förbundskapten för handbollslandslaget

"Det finns med i drömbilden att representera ett landslag"
2:49 min

Den tidigare Guif-tränaren Kristján Andrésson är nära att ta över som ny förbundskapten för handbollslandslaget. Det skriver Aftonbladet.

– Ett uppdrag som är svårt att tacka nej till, säger Andrésson.

Det har varit en lång tids jakt efter ersättare till duon Staffan Olsson och Ola Lindgren, som båda skulle sluta efter OS.

Både Ljubomir Vranjes och Magnus Andersson ska redan ha tackat nej till uppdraget eftersom de sitter fast i klubbkontrakt. Därefter kom uppgifter om att Mats Olsson var det hetaste namnet att ta över, och att Ola Lindgren skulle fortsätta under en övergångsperiod.

Men nu kommer alltså ett annat namn in i bilden: 35-årige Kristján Andrésson som var huvudtränare i Guif från 2007 fram till i våras. När Aftonbladet konfronterar islänningen med uppgifterna kan han varken bekräfta eller dementera dem, men säger sig ändå vara intresserad.

– Hypotetiskt, om jag får möjligheten, så är det klart att jag är det. Det är ett uppdrag som är svårt att tacka nej till.

Men Ola Lindgren gör som kollegan Staffan Olsson och lämnar sin tjänst. Det beskedet kom idag.

– Jag har ett kontrakt med förbundet till den 30 juni 2017. Vi har valt att avsluta det 31 augusti, säger Lindgren, som även är tränare i Kristianstad, till Expressen/Kvällsposten.

Lindgren och Staffan Olsson har lett herrlandslaget sedan 2008. OS i Rio, där Sverige slogs ut i gruppspelet, blev deras sista mästerskap.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".