Lastbilsbrand i Eskilstuna i natt

I Eskilstuna totalförstördes en lastbil vid en brand i natt. Lastbilen brann vid byggarbetsplatsen bakom OK:s bensinmack på norr, där nya bostäder planeras. Polisen har rubricerat detta som skadegörelse genom brand.

Enligt polisen finns inga vittnen till händelsen och heller inga gärningsmän gripna.

Lastbilsbranden är en i raden av fordonsbränder i Eskilstuna i sommar. Sent i torsdags kväll brann en bil vid Kloster kyrka. Bilen kom i rullning och rullad sakta in mot kyrkans fasad som dock klarade sig utan skador, enligt polisen. 

Ett vittne sa till polisen att denne hört glaskrossning och tittat ut från sitt fönster och sett två personer vid en bil. Framrutan på bilen var krossad. Samtidigt som personerna sprang från platsen så flammade det upp inne i kupén. Det blev en totalbrand på bilen. En bil på var sida av den brinnande bilen blev brandskadade.

Ingen person kom till skada och ingen var på natten gripen för dådet. Polisen upprättade en anmälan om grov skadegörelse.

Enligt polisen i Eskilstuna har det under sommarmånaderna varit ungefär lika många bilbränder denna sommar som förra. Ett 50-tal bilar brann mellan januari och oktober i Eskilstuna förra året. De flesta var anlagda och bilbränder är ofta svårutredda.

Men det har brunnit bilar även på andra håll i Sörmland i sommar.

Exempelvis brann åtta bilar på en parkering i Vingåker i augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".