Svårt få bidrag till unga

Studiefrämjandet i Katrineholm vill genom en ny satsning hjälpa ungdomar i regionen bort från sysslolöshet och minska risken för att de hamnar i kriminalitet och droger.
Men det är svårt att få bidrag. Hela projektet, med satsningar på bland annat en Hiphopstudio och arbete inom föreningslivet, omfattar drygt en miljon kronor. Studiefrämjandet har sökt bidrag från bland annat Flen, Vingåker och Katrineholms kommuner, Landstinget och Länsstyrelsen, men hittills har man bara fått 5000 kronor av Vingåkers kommun. - Det verkar inte finnas något intresse för ungdomarna, det som man satsar på idag är sådant som inte intresserar ungdomarna, säger projektledaren Niklas Jonsson. Studiefrämjandet samarbetar med organisationen Kriminellas revansch i samhället och kulturföreningar för att få tillstånd projektet som går under namnet "Rundgång".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista