Två knivskurna i centrala Katrineholm

"Han sa att det hänt något hemskt, släppte kniven och kom in".
1:20 min

En man och en kvinna knivskars allvarligt vid tågstationen i centrala Katrineholm på tisdagskvällen. En man greps och anhölls för dådet under kvällen.

Enligt jourhavande förundersökningsledare Hans Halonen fick man in larmet vid 17.30-tiden. En man och en kvinna hade blivit knivskurna av en ensam gärningsman i centrala Katrineholm. 

Mannen ska ha fått knivhugg över olika delar av kroppen, kvinnan ska ha blivit stucken i buken. Mannen fördes till Mälarsjukhuset, kvinnan till Nyköping.

Polisen fick ett signalement och påbörjade spaning, men kort därefter anmälde sig gärningsmannen självmant hos polisen.

– Han sa att det hänt något hemskt, nånting om en knivskärning, sen slängde han ifrån sig en kniv och kom in till oss, säger Hans Halonen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare, men motivet bakom knivskärningen är inte klarlagt, inte heller om personerna kände varandra sedan tidigare.

Tekniker har under kvällen undersökt brottsplatsen och förhör hållits med den misstänkte gärningsmannen.

– Han vill inte erkänna något, vill inte säga nånting alls utan försvarare, säger jourhavande förundersökningsledare Hans Halonen.

Den misstänkte, som är i 30-årsåldern är nu anhållen och ärendet överlämnat till Nyköpings åklagarkammare.

Sjukhusen vill under kvällen inte lämna mer information om läget för de skadade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".