Skavsta flygplats
Arkivbild. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Trafikskoleelever i Eskilstuna drabbas av flygstrejk

Sofia Krekola: Först trodde vi att det var ett skämt
1:54 min

Flygbolaget Ryanair skickade på igår sms till runt 200 kunder om att morgondagens flyg från Rhodos till Skavsta flygplats utanför Nyköping har ställts in. Anledningen är en grekisk flygledarstrejk som väntas börja natten till söndag.

Anställda på Krekolas trafikskola från Eskilstuna är på konferens- och utbildningsresa och drabbas av strejken, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Grekiskt luftrum kan komma att stängas helt, vilket skulle kunna drabba resor både till och från landet.

Strejken är en protest mot en planerad omorganisation som krävts av Greklands utländska långivare.

– Vi har haft kontakt med vår personal på plats och med agenter och liknande, så vi förstod att något var på gång, säger Jennie Boström, presschef vid Apollo, till Aftonbladet.

Ryanair skickade sms på fredagskvällen till runt 200 resenärer om att söndagens flyg från Rhodos till Skavsta har ställts in. Fler flygningar än så kan ställas in fram till den 13 oktober, skriver bolaget på sin hemsida.

Bland de drabbade finns de anställda på en trafikskola från Eskilstuna, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Vi fick beskedet igår kväll att planet är inställt, först trodde vi att det var ett slags skämt, men när vi ringde Ryanair sa de att det var flygstrejk, säger hon till P4 Sörmland. 

Enligt Ryanairs hemsida har bolaget fått ställa in 110 avgångar under helgen på grund av strejkvarslet.

Sofia Krekolas och hennes kollegors flyg hem är inställt och det drabbar trafikskolans elever.

– Vi ska försöka lösa det för elever som har uppkörningar och de utbildningar vi har ska vi lösa med utomstående kraft. Det kanske rör sig om ett 50-tal elever som inte får sina körningar. Vi har en trafiklärare som är hemma och hon får ta de körningar som finns den här veckan och Engströms trafikskola hjälper oss med motorcykeleleverna, säger Sofia Krekola på Krekolas trafikskola.  

Om strejken inte blir avblåst drabbas alla med planerade flygningar till och från Grekland, bland annat även SAS och Ving, skriver Aftonbladet.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".