Lena Appel och Kajsa Engstrand.
Lena Appel och Kajsa Engstrand. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Mediakoll om att bli kompis med ett lik och om kriminalaren som tappar minnet

Kajsa Engstrand: Marcella tappar minnet i extremt pressade situationer.
8:44 min

Mediakolls Lena Appel och Kajsa Engstrand tipsar bland annat om radioserien där man pratar hår och om filmen där huvudpersonen blir kompis med ett lik. 

Kajsa Engstrand
* Engelska kriminalteveserien Marcella med manus av Hans Rosenfeldt. Om skicklig kriminaldetektiv med oönskad benägenhet att tappa minnet.
Kan ses på Netflix.

* Vi måste prata om håret - radioserie i Sveriges Radio P1 om människors relation till hår utifrån ett estetiskt, politiskt, psykologiskt och religiöst/kulturellt perspektiv. Hur ser egentligen maktens frisyr ut?

Lena Appel
* "Swiss Army Man" En amerikansk äventyr-drama-komedi. En isolerad man blir bästa kompis med ett lik (Harry Potterskådisen Radcliffe) som flutit i land.

* "Hunt for the wilderpeople" En äventyr-drama-komedi från Nya Zeeland. En man och ett oönskat fosterbarn jagas i vildmarken. Ingen av dessa filmerna liknar något annat ni sett - ett härligt brejk för dem som behöver omväxling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".