Polisman, avspärrning, glasslitter
Skottlossningen inträffade i Årby i Eskilstuna. Foto: Filip Lundh.

Ännu ingen misstänkt för skottlossningen i Eskilstuna

I Eskilstuna fortsätter utredningen om den skottlossning som inträffade i bostadsområdet Årby i går kväll då en man i 30-årsåldern sköts i huvudet. Vittnesförhör, kartläggning av offrets senaste timmar innan händelsen och teknisk utredning pågår.

Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, fördes med allvarliga skador till Mälarsjukhuset, men han har förflyttats till ett annat sjukhus.
Det finns inga uppgifter ännu om hans tillstånd.

Att mannen förts till annat sjukhus tyder på att han får specialistvård.

Erik Thulin, polisens presstalesman, säger att polisen har tillsatt en speciell grupp som arbetar med brottet och har bland annat fått hjälp av polisen i Nyköping.

– Vi har skickat två personer, säger Lars Liewenborg, chef vid polisens avdelning för grova brott i Nyköping.

De fynd som gjordes på brottsplatsen, bland annat tomhylsor, har skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys och polisen vill komma i kontakt med vittnen som har sett något i samband med händelsen.

– Hylsor har skickats, men vi säger inget mer om de fynd som har gjorts, säger Erik Thulin.

Polisen jobbar nu också med att skaffa information om offret bland vänner och bekanta och vad personen gjorde de senaste 24 timmarna, säger Erik Thulin.

– Vi har en riktning, men vi har ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".