Slutspelat för Kennet Andersson

Den 34-årige fotbollspelaren Kennet Andersson från Eskilstuna spelade på lördagen sin sista match på elitnivå i den europeiska toppligan.
Anderssons turkiska lag Fenerbahce vann över Diyarbakirspor med 3-1. - Det känns jättebra idag, det känns som jag verkligen har avslutat något och gjort det på ett bra sätt. Jag är väldigt nöjd med mitt beslut, säger Kennet Andersson till Sveriges Radio Sörmland. Han inledde sin fotbollskarriär i Tunafors i Eskilstuna och spelade sedan för IFK Eskilstuna innan han kom till IFK Göteborg och allsvenskt spel 1989. Han hann med att vinna två SM-guld innan han lämnade Blåvitt för Mechelen 2,5 år senare. Därefter gick resan via IFK Norrköping till Lille, Caen, Bari, Bologna, Lazio och slutligen Fenerbahce. I Turkiet fick han vinna ligan med Fenerbahce i fjol. Han spelade i landslaget i tio år, och gjorde 31 mål på 83 landskamper. Om knappt en månad ska han vara bisittare i SVT under fotbolls-VM och så ska han tillsammans med Klaes Ingesson hjälpa unga, svenska proffs på väg ut i Europa. - Vi har startat ett företag här i Istanbul och det ska hålla på med kontakter mellan Turkiet och Sverige i första hand. Vi blir ambassadörer. Man hade ju en bild av Turkiet innan vi åkte hit, men nu har vi upptäckt att det finns mer än de problem man ser på TV. Det blir inte fotbollspel i lägre divsioner nu efter proffskarriären, men han kommer att dyka upp i andra sammanhang. - Jag kanske kommer att kicka boll i något oldboyslag kanske, men inget är bestämt. Jag kommer inte förvinna helt från banan utan kommer att dyka upp i olika sammanhang, men elitfotbollen är slut. Vad minns han då bäst från sin fotbollskarriär? - Jag minns ju gärna VM 1994 naturligtis, men jag har också andra roliga minnen. (TT/SR Sörmland)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".