Eskilstuna folkhögskola. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.
1 av 3
Eskilstuna folkhögskola. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.
Philip Andersson. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.
2 av 3
Philip Andersson skriver högskoleprovet för första gången. Han hoppas att han ska komma in på lärarprogrammet på MDH. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.
Semer Yahya. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.
3 av 3
Det blir andra gången Semer Yahya skriver provet, hon vill plugga ekonomie eller mediedesign sedan. Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio.

Så förbereder de sig för högskoleprovet

"Jag tänker satsa mer på matten"
1:35 min

Hur förbereder man sig för timmar av ekvationer, ordförståelser och engelska verb? Studenterna Philip Andersson och Semer Yahya tar det lugnt dagen innan skrivningen.

– Jag tar det väldigt lugnt, vilar mycket och tänker inte öva någonting på provet i dag. För att inte stressa upp mig själv, berättar Philip Andersson som går på Eskilstuna folkhögskola.

Han och klasskompisen Semer Yahya har pluggat tillsammans sedan terminen startade och känner sig redo. 

– Jag är nervös, men försöker lugna mig nu under dagen, skrattar Semer Yahya.

För henne är det andra gången hon ska skriva högskoleprovet.

– Den här gången känner jag att jag har pluggat mer och bättre än förra året. Flera timmar under veckan och under dagen, så det känns som att jag har gjort det bättre den här gången och jag hoppas det går bra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".