AFC-spelare firar efter vinst mot Sirius.
AFC Uniteds målskytt Omar Eddhari jublar med lagkamraterna efter 1-0 segern mot IK Sirius FK i september. Foto: Jessica Gow/TT

Eskilstunabor på plats för att heja fram AFC United

"Det har varit ganska stort tryck på att få åka med"
0:38 min

Det blivande Eskilstunalaget får ett smakprov på hur stödet från nya hemmapubliken kan se ut.

I eftermiddag när AFC United tar emot Åtvidaberg på sin nuvarande hemmaplan Skytteholms IP i Solna kan de säkra en direktplats till Allsvenskan nästa år.

På plats kommer det finnas stöd från Eskilstuna berättar Eskilstuna Citys ordförande Per Liljeroos.

– Vi kommer att åka buss från Tunavallen och stötta vår nya Eskilstunaförening i kampen om en allsvensk plats, säger Per Liljeroos.

Hur många är ni som åker?

– Det är två bussar som kommer rulla från Eskilstuna. Det har varit ganska stort tryck på att få åka med och titta därför har vi arrangerat detta. Halmstad matchen kommer det och arrangeras bussar till om det inte blir klart idag, säger Per Liljeroos.

Om det skulle bli en vinst för AFC United, som från 1 januari 2017 heter AFC Eskilstuna, lär det firas på något sätt. Men hur har man inte planerat än.

– Det har vi faktiskt inte funderat så mycket på utan de kan nog hända många roliga saker i Stockholm om det blir så, säger Per Liljeroos.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".