Marksanering skjuts upp

Den planerade saneringen av den förorenade marken vid Tunafors fabriker i Eskilstuna skjuts på framtiden ytterligare. Anledningen är att byggföretaget Skanska, som äger marken, och Eskilstuna kommun fortfarande inte är överens om hur mycket respektive part ska betala.
Det säger Göran Wahlström på Skanska. - Kompletterande markundersökningar som har gjorts har också förändrat förutsättningarna, säger Göran Wahlström. I vintras planerades en sanering under försommaren. Därför är det oklart när saneringen, som beräknas kosta 25 miljoner, kan ske. Naturvårdsverket bidrar med 16 miljoner kronor. Tidigare undersökningar har visat att det finns en hel del föroreningar i marken vid den gamla fabriken, som ligger centralt vid Eskilstunaån. Skanska planerar att renovera fabrikslokalerna och bygga kontorslokaler. Tidigare planerades bostäder, men marken visade sig vara så förorenad att det bedömdes bli för dyrt att sanera marken, eftersom det ställs högre krav på sanering om bostäder ska byggas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".