Anna Hedén som driver Petterssons Däckservice står vid en trave bildäck.
1 av 2
Anna Hedén som driver Petterssons Däckservice har jobbat hårt de senaste dagarna. Många Eskilstunabor har valt att byta till vinterdäck efter SMHI:s varningar om kallare väder. Foto: Foto: Staffan Axelsson / Sveriges Radio
Bilar står i kö framför en däckverkstad.
2 av 2
Kön var tidvis lång framför däckverkstaden i Hälltorp. Foto: Foto: Staffan Axelsson / Sveriges Radio

Rusning till Sörmlands däckverkstäder

Anna Hedén, bilmekaniker: Vi fortsätter till att kunderna tar slut
3:23 min

Efter SMHI:s varningar om kallare väder blev det under dagen rusning till Sörmlands däckverkstäder.

Kön ringlade sig lång på grusvägen upp till Petterssons däckservice i utkanten av Eskilstuna. Efter SMHI:s varningar om minusgrader och eventuellt snö, var det många bilister som ville byta till vinterdäck.

– Det är väl dags att byta nu. De har ju varnat för snö. Men det var väldigt mycket folk. Jag har väntat i över en och en halv timme här, säger Hans Kronvall medan hans vinterdäck monteras. 

Anna Hedén som driver däckverkstaden har fullt upp. Hon bär däck efter däck från lagret och ser till att de hamnar på rätt bil. Hon berättar att det har varit mer rusning än tidigare år. 

– Det var ju en varning om att det ska snöa i morgon, så förmodligen därför. I går hoppade vi över lunchen. Då fikade vi vid halv sju. Det var första rasten. I dag är det säkert samma sak, säger Anna Hedén. 

Rolf Nilsson är bussförare och en av verkstadens kunder. Han är nöjd över att få på vinterdäcken i tid, men säger att han inte känner sig helt säker på vägen. 

– Det gör man aldrig. Det kan hända vad som helst, säger Rolf Nilsson.  

SMHI har idag gått ut med en klass 1-varning. Länet utom kusten får i natt och i morgon snö som kan ge ca två centimeter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".