Bönder trötta på dålig täckning

De sörmländska lantbrukarna är trötta på att mobiltelefonerna fungerar dåligt på landsbygden. Därför startar Lantbrukarnas Riksförbund en kampanj för att få regeringen att ta itu med problemet med den dåliga täckningen.
Bo Rundqvist, LRF:s ordförande i Sörmland, menar att mobiltäckningen i länet är dålig: - Bonden jobbar mycket ensam. Det är mycket för säkerhetens skull. Det finns en risk om man inte har full täckning om det skulle hända något. LRF har gjort en kartläggning av mobilnätens täckning runt om i Sverige som visar på stora luckor i nätet. I Sörmland drabbas framförallt området mellan Katrineholm, Flen och Vingåker, där täckning saknas helt eller delvis, men LRF:s ordförande i Sörmland, Bo Rundquist, menar att det är svårt att använda mobiler runtom i hela länet. LRF kräver en statlig utredning om hur problemen med dålig täckning på mobilnäten ska lösas, och begär samtidigt att avvecklingen av det gamla NMT-nätet skjuts upp. lantbrukaren Lars Wigren tycker att även landsbygden behöver ett väl fungerande mobilnät. - Jag kan inte förstå varför vi på landet ska ha sämre tillgång. Vi har ju större behov än de i stan. Vi är väldigt beroende av våra mobiltelefoner
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".